Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μια συνοπτική παρυσίαση των προβλημάτων της περιοχής μας και τα αιτημάτα μας!

Μετά και το τέλος της εκλογικής διαδικασίας που ανέδειξε νέα δήμαρχο στο νησί της Σαλαμίνας,
είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικοικωνήσουμε τα αιτήματα της περιοχής μας, κάποια από τα οποία είναι χρόνια και κάποια άλλα όχι.
Η ουσία είναι ότι οι σύλλογοι που έχουν καλύτερη γνώση των προβλημάτων και των αναγκών ενός τεράστιου νησιού, μπορούν να συμβάλλουν με την γνωστοποίηση τους στην εκάστοτε δημοτική αρχή ώστε να επιλυθούν γρηγορότερα και όσο καλύτερα γίνεται.

Στην δική μας περιοχή στο Αιάντειο- Νάτο και στο σχεδόν 1 χιλιόμετρο που καταλαμβάνει η δικαιοδοσία του συλλόγου μας έχουμε ένα πολύ όμορφο τοπίο που συνδυάζει πράσινο με θάλασσα και χωρίς υπερβολή αποτελεί μία από τις ομορφότερες περιχοχές της Σαλαμίνας.
Αν και χαρακτηρίζεται κυρίως οικιστική η περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι μόνιμα διαμένοντες, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Συνοπτικά και επιγραμματικά θα κάνουμε μια απαρίθμηση προβλημάτων και αιτημάτων του Συλλόγου μας που έχουμε κάνει σε όλους τους δημάρχους εδώ και 10 χρόνια.

1. Ασφαλτόστρωση δρόμων με επιτακτική ανάγκη την οδό Σαλαμίνος που είναι παράλλη της Λ.Αγγ.Σικελιανού και από την οδό Χίου ως τη Λόρδου Βύρωνος είναι χωματόδρομος.
2. Οριοθέτηση και σωστή κατασκευή της Λεωφόρου Άγγελου Σικελιανού που είναι μισοτελειωμένη και αποτελεί χρόνια απειλή ατυχημάτων και δέχεται μεγάλη ροή οχημάτων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
3, Οριοθέτηση Αιγιαλού και Παραλίας που αποτελεί πανελλήνιο πρόβλημα καθώς έχει υπογραφεί σε όλη τη χώρα μόνο ένα μικρό ποσοστό. Η προστασία ακτών και περιβάλλοντος αποτέλει ύψιστη προτεραιότητα για όλους και είναι αναγκαία η διαφύλαξή τους.
4. Διαφύλαξη και Αξιοποίηση Κοινόχρηστων Χώρων που ορίζονται από το σχέδιο πόλεως της περιοχής μας. Συγκεκριμένα η πλατεία στο Μοναστηρί της Φλεβαριώτισσας που δεν έχει γίνει,
η πλατεία δίπλα στα γραφεία του συλλόγου μας που είχε παραχωρηθεί για αξιοποίηση στο σύλλογο μας αλλά λόγω δικαστικών διώξεων δεν καταφέραμε να κατασκευάσουμε και τώρα που υπάρχει αθωωτική απόφαση είναι ο καιρός να ξαναμπεί στο πρόγραμμα για να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.
Eπίσης και άλλοι ενδεχομένως χώροι που υπάρχουν και δεν έχουν αξιοποιηθεί για να αναβαθμιστεί η περιοχή μας έτι περισσότερο.
5. Διάνοιξη όσων δρόμων οδηγούν στην παραλία βάσει σχεδίου πόλεως όπως η Χίου και η Στρυμώνος, που δεν έχουν ανοιχτεί τόσα χρόνια παρότι δεν υπάρχουν κατοικίες αλλά οικόπεδα στα σημεία όπου διέρχονται.
6. Πεζοδρόμηση Ακτής Θεμιστοκλέους μπροστά από τα καταστήματα εστίασης που είδικά του καλοκαιρινούς μήνες διέρχονται πολλά αυτοκίνητα με την επικινιδυνότητα για εργαζομένους και πελάτες να αυξάνει.
7. Αποκομιδή Απορριμάτων συχνότερα μέσα σε μία εβδομάδα. Τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμάτων. Τοποθέτηση κάδων Ανακύκλωσης που δεν υπάρχουν στην περιοχή μας.
8.Φωτισμός Παραλίας. Εκτός από το κομμάτι από την οδό Αγίου Φανουρίου ως τα μαγαζιά που υπάρχει φωτισμός, το υπόλοιπο κομμάτι από την οδό Αγαμέμνονος ως την Αγίου Φανουρίου είναι σκοτεινό και απαιτείται η εγκατάσταση φωτισμού.
9. Συντήρηση του γηπέδου μπάσκετ που υπάρχει στην περιοχή μας καθώς δεν υπάρχουν άλλοι αθλητικοι χώροι στην περιοχή μας και ο συγκεκριμένος αποτελεί το μόνο χώρο όπου παίζουν μικροί και μεγάλοι.
10.Αδέσποτα ζώα και εγκατάλειψη τους. Είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο το νησί καθώς πολλοί ασυνείδητοι παρατούν τα σκυλιά τους στη Σαλαμίνα. Το πρόβλημα έγκειται ότι δεν υπάρχει δημοτική υπηρεσία που να ασχολείται με το θέμα καθώς πολλά από τα ζώα αυτά είναι άρρωστα με κίνδυνο μόλυνσης των υγιών οικόσιτων ζώων και ανθρώπων καμιά φορά.
11. Έλγχος και συντήρηση των παιδικών χαρών της περιοχής μας που βρίσκονται στις οδούς Αγίου Φανουρίου η μία, και στην Υπαπαντής η άλλη.

Αυτή ήταν μια συνοπτική παρουσιάση των βασικότερων αιτημάτων του Συλλόγου μας που κάποια από αυτά δεν κατέστη δυνατό να επιλυθούν τα προηγούμενα σχεδόν 10 χρόνια.
Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να επιλυθούν τα επόμενα χρόνια και δίνουμε υπόσχεση ότι θα ημάστε εκεί για να πιέζουμε την εκάστοτε δημοτική αρχή για την επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου